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April, 2019

Tablas Creek Goats

FROM GRAPES TO GLASS

Did you know that California is a global leader in sustainable winegrowing? Wineries statewide are celebrating their commitment to sustainability throughout April. Explore Down to Earth Month and the wide range of fun and educational public events on offer from eco-tours, tastings of earth-friendly wines, winery Earth Day parties, vineyard hikes and more. Can’t make the trip? Open a bottle of your favorite California wine and toast our commitment to green from grapes to glass.

The Pour

Which Wine?

California Pinot Noir has generous fruit aromas (think raspberry and cherry), lively acidity and plenty of depth—just the ticket for this boldly seasoned chicken dish. Premier AVAs (appellations) for Pinot Noir include Sonoma Coast, Russian River Valley, Los Carneros, Santa Lucia Highlands and Santa Rita Hills, but you will find elegant Pinot Noirs from cool-climate areas throughout the state.

Meet the Grapes: Explore more wine pairings


The Recipe

Brathähnchen Mit Meyer-Zitrone Und Geräucherter Paprika

Spain’s smoky pimentón gives these succulent chicken thighs a deep, ruddy color as they roast on a bed of sliced red onion and sliced Meyer lemon. You’ll want to serve every drop of the garlicky pan juices. The soft citrus slices can be eaten or not, as you prefer. Pat the spice rub on the chicken in the morning or even the day before.

Wine suggestion: Kalifornischer Cabernet Sauvignon oder Merlot

Ingredients

  • 4 Hähnchenkeulen, mit Haut und Knochen, ca. 1,5 Pfund
  • (750 g) insgesamt
  • 1 Esslöffel extra natives Olivenöl

GEWÜRZMISCHUNG:

  • 1,5 Teelöffel grobkörniges Salz oder Meersalz
  • 1,5 Teelöffel getrockneten Oregano, zerkleinert
  • 1,5 Teelöffel Knoblauchpulver
  • 1,5 Teelöffel Pimentón de la Vera (spanische geräucherte Paprika)
  • 1 Meyer-Zitrone, ohne Enden, in dünne Scheiben geschnitten
  • 1 kleine, rote Zwiebel, halbiert und anschließend von der Wurzel zum Strunk in dünne Scheiben geschnitten
  • 24 grüne Oliven (optional)

Zubereitung

Reiben Sie Hähnchenschenkel gründlich mit Olivenöl ein. Geben Sie die Zutaten für das Einreiben in eine kleine Schüssel und vermengen Sie diese gut. Bestreuen Sie die Hähnchenschenkel von allen Seiten mit der Gewürzmischung. Legen Sie die gewürzten Schenkel auf einen Rost über einem Teller oder einem Tablett und kühlen Sie sie unbedeckt für 8 bis 24 Stunden. Nehmen Sie sie eine halbe Stunde vor dem Braten aus dem Kühlschrank. Platzieren Sie einen Rost im oberen Drittel des Ofens und heizen Sie den Ofen auf 220°C vor. Wählen Sie eine flache Backform, die gerade groß genug ist, so dass die Schenkel in einer Schicht Platz finden, ohne sich zu berühren. Füllen Sie die Zitronen- und Zwiebelscheiben in die Backform und mischen Sie diese. Schaffen Sie ein ebenes Bett und platzieren Sie die Schenkel direkt darauf.

Braten Sie das Hähnchen für 20 Minuten und übergießen Sie es dann mit Bratensaft. Braten Sie das Hähnchen etwa für weitere 20 Minuten, bis die Haut gut gebräunt und knusprig ist und die Zwiebeln und Zitronen gerade beginnen, zu karamellisieren. Fügen Sie, falls Sie möchten, 10 Minuten, bevor das Hähnchen gar ist, die grünen Oliven hinzu.

Lassen Sie das Hähnchen 15 Minuten ruhen, bevor Sie es servieren, damit sich die Säfte setzen können.

4 portionen

Wine Institute is an association of nearly 1,000 California wineries and affiliated businesses from the beautiful and diverse wine regions throughout the state. Wine Institute works to create an environment where the wine community can flourish and contribute in a positive fashion to our nation, state and local communities. For information please contact communications@wineinstitute.org.

 

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